Bröderna Brothers renoverar en Volvo Amazon Kombi -67

Bilen, Favorit

Bröderna Brothers ska meka Amazon67

Vi tre Hasse, Benke och Roffe, de äldsta bröderna ur en syskonskara på totalt sex bröder har bestämt oss för att gemensamt renovera en Volvo Amazon S Kombi, årsmodell 1967 till att börja med till originalskick. Hur det hela kommer att utveckla sig därifrån till slutmålet är inte hugget i sten. Vi har tänkt att presentera projektet under hand här på denna Blog.

Det hela började mycket plötsligt med att Benke ringde både mig och Hasse och ville att vi skulle kolla upp en annons på Blocket av en Volvo Amazon kombi, och ville att vi gemensamt skulle överväga att köpa den som ett renoveringsobjekt. Amazonen stod på en gårdsplan under en pressenning i Söderhamn och därför var det inte så lätt för oss alla tre att åka och titta på den.

Hasse som är äldst av oss alla bröder bor i Mohed som ligger strax väster om Söderhamn fick därför uppdraget att åka och titta på objektet. Det var en utvändigt nerplockad och nerslipad helt plåtren Amazon kombi -67. Därefter tog oss en eller ett par veckor att bestämma oss för att börja förhandla med säljaren om ett köp. Det visade sig då att Hasse hade en tidigare kontakt genom jobbet med säljarens pappa. Så därför gick affären hyggligt bra och resulterade dessutom i att vi fick både det tänkta objektet men också en ytterligare reservdelsbil på köpet. (Där kunde vi plocka lite reservdelar som annars eventuellt saknades).

Jag har ju ett ganska stort garage i Västerhaninge söder om Stockholm med en hel del för ändamålet nyttiga verktyg och där var tanken att vi skulle hålla till med projektet. Så Hasse som hade kontakterna uppe i Söderhamn fixade genom sina grannar en transport av Amazonen till mitt garage.

Det första vi var tvungna att ordna var ju att få undan och skydda de stora plåtdelarna och att få upp bilen på dollyhjul så jag kan knuffa undan Amazonen när det behövs mekas med andra bilar i garaget. Dörrar och framskärmar fick vi smart upp på krokar på väggen, så att de inte är i vägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillade du det här inlägget? Dela det med dina vänner.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på tumblr
Dela på skype
Dela på email

Liknande inlägg:

Medlem i

Rolf Herke

Bilbloggare

Jag har skapat en blogg av vårt gemensamma bilbygge med bilder och text löpande under bygget. Jag kommer också försöka besvara era frågor i bloggen så snabbt jag kan.

Rolf Herke

Min personliga favorit
Sponsorer

Vill du också bygga en blogg för ditt projekt!

Utforska

Solfilm på din bil?

Bästa firman för solfilmning på bilar! Ange kod: Amazon67 och få rabatt.

Sälja huset?

Bästa mäklarfirman när du ska sälja din bostad. Ange kod: Amazon67 och få vår rabatt.

Laga Rören, fixa värmen?

Bästa rörmokaren i stan, utför alla slags rör & VVS jobb. Ange koden: Amazon67 och få vår rabatt.