Bröderna Brothers renoverar en Volvo Amazon Kombi -67

Bilen, Underredet

Karossen åker iväg på blästring.

När underredet var helt renskrapad från all underredsmassa var det dags att sända iväg karossen på blästring. Benke hade fixat en bra deal med Allblästring i Länna som skulle göra jobbet. Hasse kontaktade den där skäggiga bilbärgaren – Berra – på TV5  programmet Vägens hjältar för att få reda på någon som hade en bärgare som kunde ta vår Amazon hängande i karossnurran på flaket. Den skulle behöva ett flak som var minst 5,60 långt för att det skulle fungera! Berra visste direkt en bärgare som vi skulle kontakta så skulle det gå som smort. Sagt och gjort – ringde vi den bärgaren som vi också fått kontaktuppgifter till och bokade upp en transport till Allblästring i Länna.

   

Det var bara den lilla missen att den bärgarens flak var 3 cm för kort för att vi skulle kunna lasta karossnurran utan att ett hjulparr skulle hänga utanför flaket under motorvägstransporten från Västerhaninge till Länna –  och det vågade vi inte riskera.

Men några ytterligare telefonsamtal efter det så fick vi fram en lite större bärgare som till slut kunde ta med sig bilen på flaket.

Sedan var det bara att vänta i två dagar så skulle vi få tillbaka bilen blästrad och klar hem till mig i Västerhaninge igen.

Jag åkte också förbi på Allblästring i Länna på vägen hem från mitt arbete för att se till att de hade gjort ett godkänt jobb innan jag betalade och bokade hemtransporten – och det såg fint ut – nu var hela karossen också primad i en ljus beigegul färg och man såg på vissa håll igenom plåten där den var tunn som läskpapper och på andra ställen fanns det nya rosthål som inte tidigare hade synts. Det kommer att bli en hel del mer  rostlagning än vad vi först hade trott när vi granskade karossen efter att skrapat bort underredsmassan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillade du det här inlägget? Dela det med dina vänner.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på tumblr
Dela på skype
Dela på email

Liknande inlägg:

Medlem i

Rolf Herke

Bilbloggare

Jag har skapat en blogg av vårt gemensamma bilbygge med bilder och text löpande under bygget. Jag kommer också försöka besvara era frågor i bloggen så snabbt jag kan.

Rolf Herke

Min personliga favorit
Sponsorer

Vill du också bygga en blogg för ditt projekt!

Utforska

Solfilm på din bil?

Bästa firman för solfilmning på bilar! Ange kod: Amazon67 och få rabatt.

Sälja huset?

Bästa mäklarfirman när du ska sälja din bostad. Ange kod: Amazon67 och få vår rabatt.

Laga Rören, fixa värmen?

Bästa rörmokaren i stan, utför alla slags rör & VVS jobb. Ange koden: Amazon67 och få vår rabatt.